ozelgun

19 Mayıs Türk Gençliğinin Bayramı

Bu konu ozelgun tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
ozelgun
ozelgun
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 880
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 2:45

19 Mayıs Türk Gençliğinin Bayramı

DOLUNAY
19 MAYIS TÜRK GENÇLİĞİNİN BAYRAMI

Türk Milleti ve Türk gençliği için 19 Mayıs’ın çok büyük önemi vardır. Bu tarihte Türk Milleti Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış ve bağımsızlığını kazanmıştır. Bu mücadele insanlık tarihine, insanlık ve uygarlık lehine tarihin gidişini değiştiren gün olarak geçmiş ve mazlum milletlere de ışık tutmuştur.

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa, 38 yaşında genç bir general olarak Anadolu topraklarına ayak basarken büyük idealini gerçekleştirecek gücü, bizzat kendi gençliğinden ve Türk gençlerinden almıştır. Bu gücü, ölünceye kadar hep arkasında hissetmiştir. Onun için Atatürk, geleceğin en kuvvetli teminatı olan Türk gençliğine bu günün ayrılmasını uygun görmüştür.

Atatürk’e göre gençlik kavramı sadece yıllarla hesap edilen yaş değildir. O, her ne yaşta olursa olsun genç, düşünceli, çağdaş bilimden yararlanmış ve ulusal benliğe sahip her vatandaşı genç olarak kabul etmiştir.

Atatürk konuşmalarında Türk gençliğine güvendiğini açıkça belirtip, Türk Milletinin geleceğinin gençlerinin vatanseverliğine, erdemine, bilgisine ve çalışkanlığına bağlı olduğunu her fırsatta dile getirmiştir. Bu nedenle, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, kollanması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasının yetişmekte olan genç kuşakların görevi olduğunu belirten Atatürk, Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz, Ey Türk gençliği; Birinci vazifen Türk istiklalini ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir sözleriyle Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir.

Atatürk için Türk gençliği nasıl, en ağır şartlar içinde güç kaynağı ve umut ışığı olmuşsa, Türk gençliği için de Atatürk’ün görüş ve düşünceleri tükenmez bir güç ve ışık kaynağı olmuştur. Bunun için Atatürkçü gençlik güçlükler karşısında, zekası yanında akılcı çözüm yollarını kullanmalı, gerçeği görebilmeli, O’nun ilkeleri ve devrimleri doğrultusunda kendilerini geliştirmeli ve O’nda bütünleşmeli.

Gençlerimiz, Atatürk’ü yaptıklarıyla değerlendirdikçe, düşüncelerini ve ilkelerini okuyup anladıkça, O’nun ilericiliğinden ve medeniyetçiliğinden asla taviz vermeyecektir.

Atatürk, Türk gençliğine güvenini şu sözlerle ifade etmiştir:

Gençler! Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız!

[RIGHT]¥ Muhammet KASAL
¥ ÇERKEZKÖY Gazetesi, Sayı:1206[/RIGHT]

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile