memoli

Hamilelikte Seyehat Etme, gebelikte yolculuk yapıldığında nelere dikkat edilmelidir

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:53

Hamilelikte Seyehat Etme, gebelikte yolculuk yapıldığında nelere dikkat edilmelidir

Lindsey
Hamilelikte Seyehat Etme

Gebelikte seyahat etmek
Hamilelikte yolculuk sakıncalımı
gebelikte yolculuk yapıldığında nelere dikkat edilmelidir

Gebelikte seyahat konusu hekime sıkça sorulan bir sorudur. Aslında gebeliğin tüm dönemlerinde seyahat kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle seyahat eğer çok gerekli değilse gebeyken yapılmamalıdır. Ancak çok gerekli bazı durumlarda bazı kurallara uyarak seyahat izni verilebilir. Mümkünse yolculuk iki saatten uzun olmamalı ya da her iki saatte bir en az 15 dakika mola verilerek ve bu aralarda gezeleyerek kan dolaşımı rahatlatılmalıdır. Seyahata çıkmadan önce mutlaka doktor muayenesinden geçmeniz gerekir. Önemli olabilecek tekikleri tahlil sonuçlarını ve ultrason resimlerini yanınıza alınız. Gittiğiniz yerde acil durumlarda size müdahale edebilecek hastane var mı, yok mu öğreniniz.

Seyahat açısından ilk üç ay ve son iki ay özellikle kritiktir. Bu nedenle bilhassa bu dönemlerde seyahatten kaçınınız. Olabilecek herhangi bir sorun sizin ve bebeğinizin hayati risk altına girmenize yol açabilir. İleride çocuk sahibi olabilmenizi imkansız hale getirebilir. Tüm gebelik boyunca bulaşıcı salgın hastalıkların olduğu yerlere seyahat asla önerilmez.

Otobüs, otomobil, tren gibi kara araçları için bu söylediklerimiz tümüyle geçerlidir. Gemi yolculuklarıda aşırı bulantılara yol açabileceğinden ve acil durumlarda müdahale imkanı daha kısıtlı olduğundan önerilmez.

Gebelikte uçak ile seyahat 28. gebelik haftasına kadar bir risk taşımamaktadır. Uçak yetkilileri genellikle doktordan durumu gösteren belge istemektedirler. 36. haftadan sonra uçak ile seyahat mesafe kısa da olsa önerilmemektedir.

Uçakta kabin içi basıncı ayarlı olmasına rağmen yinede iniş ve kalkışlarda basınç oynamaları olabilmektedir. Bu nedenle uçak yolculuklarının tümüyle masum olduğu söylenemez.

Gebelikte emniyet kemeri kullanımı:

Gebelik boyunca araba ile seyahatte emniyet kemeri takılması önerilmektedir. Bebeği korumanın en basit yolu annenin öncelikle kendi vücudunu korumasıdır. Vücudunuz rahmi, rahim ise bebeği korumaktadır.

Hamilelikte kaza sırasında emniyet kemerinin takılı olması direksiyon simidinin karna çarpmasıyla meydana gelebilecek zararı en aza indirir.

Gebelikte emniyet kemeri takılırken kemerin karnın alt kısmından kalça kemiklerini çaprazlayarak takılmasına dikkat edilmelidir. Omuz bandı memelerin üstünden köprücük kemiğini ortalayarak takılmalıdır. Emniyet kemeri şeritlerinin altına takılan yastıkçıklar da kullanılabilinir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile