ozelgun

Dünya Gıda Günü İle İlgili Genel Bilgi

Bu konu ozelgun tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
ozelgun
ozelgun
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 880
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 2:44

Dünya Gıda Günü İle İlgili Genel Bilgi

Lindsey
Dünya Gıda Günü İle İlgili Genel Bilgi

İnsanların; sağlıklı ve düzenli olarak yaşamalarını sürdürebilmeleri için, yeterince ve verimli olarak besin almalarına Dengeli Beslenme denir. Dengeli beslenme ile insanlar hastalıklara karşı korunmuş olur.

Gelişmemiz, hareket etmemiz ve yaralarımızı onarmamız ve sağlıklı olabilmemiz için gerekli olan maddeleri besinlerden alırız. Besinler, vücudumuza sağladıkları yaralar bakımında çok çeşitlidir.

Dünyada üretilen gıda maddeleri artan nüfusa yeterli olmamaktadır. Besin maddeleri üretiminin az olduğu yoksul ülkelerde açlık ve yetersiz beslenme sorunu vardır. Açlık, yetersiz beslenme, bedenin gerekli ölçü ve türde besin alamamasıdır. Açlık ve yetersiz beslenme konusu tüm ulusların ortak sorunudur. Bu soruna dikkati çekmek, çözüm yolları bulmak amacı ile her yıl Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde toplantılar düzenlenir. Toplantılardaki araştırma ve inceleme sonuçları dünya kamuoyuna duyurulur.

Gıda konusundaki en önemli nokta israfı önlemektir. Örneğin üç büyük kentimizde her gün çöp kutularına atılan ekmek, yılda 4.000 ton civarındadır. Sadece bu bile gıda israfının büyüklüğünü göstermektedir. Bunu önüne geçmek hepimizin elindedir.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü olarak kabul etti. Dünya Gıda Günü’nde Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde açlık, gıda üretimi ve tüketimi gibi konular incelenir. Ülkemizde her yıl 16 Ekim günü gazete ve dergilerde konuya ilişkin yazılar yayınlanır. Radyo ve televizyonda konuşmalar yapılır. Okullarımızda beslenmenin, dengeli beslenmenin önem ve gereği anlatılır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile