Derin

HamiLeLikte YapıLmaması GerekenLer

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:53

HamiLeLikte YapıLmaması GerekenLer

YaReN
Hamilelikte Yapılmaması Gerekenler

Hamilelik,anne ve bebek için özen gösterilmesi gereken bir dönem. Sağlıklı bebek için en önemlisi annenin bu dönemi huzurlu geçirmesidir. Hamilelikte vücutta anatomik ve hormonal değişiklikler olur.

Hamilelikte dikkat edilmesi ve yapılmaması gerekenler nelerdir;

· Çok şekerli ve karbonhidrat ağırlıklı gıdalardan kaçının, tuzu mümkün olduğunca azaltın.
· Yemekleri yavaş yiyin, alkol, sigara, kafein, soda içmeyin, akşamları hafif yiyin, gaz yapan yiyeceklerden uzak durun.
· Sıkı ayakkabı, jartiyer, çorap kullanmayın.
· Oturup kalkarken hızlı hareket etmeyin, sıcak banyo yapmayın, elektirikli battaniye kullanmayın.
· Aloe vera, dong quai, ephedra, sage, saw palmetto, turmenic bitkilerini çay ve toz halinde kullanmayın.
· Aspartame ve sakkarin içeren tatlandırıcılar, lityum, mantar, ilaçları, antidepresanlar, cyprofoxacin (cypro-antibiyotik) accutane (akne ilacı), soriatane, tegison (sedef ilaçları) kullanmayın, aldığınız bütün ilaçları doktorunuza sorun, danışmadan vitamin bile almayın.
· Haftada üç defa balık yiyebilirsiniz güvenli yerden balık alın. (civa içerebilir)
· Bakterilere karşı hassas olduğunuz bir dönemdesiniz; hijyen kurallarına çok dikkat edin. Özellikle listeriosis ve toksoplasmasise listeriosis; listeria monocytagenes bakterisi tarafından, sudan ve topraktan bulaşır, gıdadan geçer. Bağışıklık sistemi (immun sistem) zayıflayınca yakalanabilir. Karın ağrısı, ishal ve ateşle ortaya çıkar. Doktorun önerdiği antibiyotikle tedavi edilir. Sebze, et ve pastorize olmayan sütle geçer, belli ısıda ölür. Salam, sosisle, çiğ ve iyi pişmemiş ayrıca füme etle geçer. Sebzeleri yıkadıktan sonra son suya sirke katarak bekletin.
· Kesme tahtası ve plastik kullanmayın cam kullanın.
· Teneke kutulardan gıda tüketmeyin.
· Çimlenmiş hiçbirşey yemeyin.

Toxoplasmosis: Toxoplasma gondii parazitinin ortaya çıkardığı bir hastalıktır; bebeğin gözlerine ve beynine zarar verir. Hamilelikten önce ve ilk başta toxoplasma testi yapılmaktadır.

Belirtileri: Yorgunluk, ateş, lenflerde şişme antibiyotik tedavisi uygulanır. Kedi dışkısı ve kumuyla geçer. Kedi besliyorsanız kumu hergün değiştirilmeli ve kedi kuru mamayla beslenmelidir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile