memoli

Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:38

Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor

YaReN
Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor :

2 bin 155 anne adayı ile yapılan araştırmadaEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor eylül ayında hamile kalan annelerin erkek çocuk doğurma olasılığının iki kat daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırmayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı yaptı. Prof. Dr. Osman DemirhanEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor anne adaylarına kız ya da erkek çocuk isteyip istemediklerini soran jinekologlar tarafındanEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor Çin takvimine göre annenin yaşı ve gebe kaldığı ayın bebeğin cinsiyeti üzerindeki etkileri konusunda bilgi verildiğini söyledi.

DemirhanEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor birçok kadın doğum uzmanının tavsiye etmesine karşın bu takvimin açıklanabilir bir bilimsel izahının bulunmadığını ifade etti. Annenin gebe kaldığı ay Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor yaşı Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor bazı çevresel faktörler ile alkol ve sigara kullanımının cinsiyet üzerine etkisi ve önerilen Çin takviminin doğru olup olmadığını ortaya çıkarmak için çalışma başlatıklarını belirten DemirhanEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor "Bu kapsamda ÇÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’na gelen 2 bin 155 anne adayı ile fakültenin Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Genetik Ünitesinde amniyosentez ile bebeğin doğum öncesi cinsiyet tayini ve anket çalışması yaptık" dedi.

DİĞER AYLARDA İSTATİSTİKSEL FARK YOK

DemirhanEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor araştırmadaEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor anne adaylarının hamile kaldıkları ayın bebeğin cinsiyeti üzerinde Çin takvimi ile ilgili herhangi bir ilişki bulunmadığının ortaya çıktığını ifade etti. AraştırmadaEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor eylül dışındaki diğer aylarda istatistiksel olarak herhangi bir fark gözlenmediğini kaydeden DemirhanEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor şöyle konuştu:

"AncakEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor eylül ayındaki erkek-kız oranı diğer aylara oranla oldukça yüksek bulundu. Eylül dışındaki diğer aylar esas alındığındaEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor erkek-kız oranı yaklaşık bire bir çıkarken (yüzde 50Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor5 erkek ve yüzde 49Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor5 dişi)Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor bu oran eylül ayında erkek cinsiyeti yönünde yaklaşık iki katına yakın bir oranda saptandı (yüzde 64Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor2 erkek ve yüzde 35.8 dişi). Bu durumEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor eylül ayında hamile kalan annelerin erkek çocuğa sahip olma şanslarının yaklaşık iki kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı."

BİYOLOJİK RİTMİN ETKİSİ

DemirhanEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor eylül ayında "sıcaklık düşüşüEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor gün uzunluğunun azalması ve yağışların başlaması" gibi mevsimsel değişikliklerin insanın biyolojik ritminde değişiklik yarattığına dikkati çekerek.Eylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor "Mevsimsel ritm canlılarda seks oranını etkilemektedir. Biyolojik ritmde oluşan değişiminEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor Y kromozomu taşıyan spermin daha hızlı hareketineEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor dolayısıyla erkek cinsiyet oranın artmasına neden olduğu söylenebilir. Annenin kaldığı evEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor yayla ve yazlıkEylülde hamile kalanlar erkek doğuruyor alkol ve sigara alışkanlıklarının bebeğin cinsiyeti üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı görüldü" dedi.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile