admin

Aziz Sava Katedrali – Aziz Sava Katedrali Nerede (Osmanlı Yapıları)

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:30

Aziz Sava Katedrali – Aziz Sava Katedrali Nerede (Osmanlı Yapıları)

YaReN
Aziz Sava Katedrali – Aziz Sava Katedrali Nerede (Osmanlı Yapıları)

Aziz Sava Tapınağı veya Aziz Sava Katedrali (Sırpça: Храм светог Саве, Hram svetog Save – "Aziz Sava Tapınağı") Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan bir Ortodoks kilisesidir.

[IMG]http://www.delinetciler.net/forum/attachments/17924d1297266169-aziz-sava-katedrali-aziz-sava-katedrali-nerede-osmanli-yapilari-400px-temple_saint_sava.jpgdolunay

Kilise, Sırp Ortodoks Kilisesi’nin kurucusu ve Orta Çağ Sırbistan’ında önemli bir kişilik olan Aziz Sava’ya ithaf edilmiştir. Vračarplatosunda, Osmanlı Paşası Sinan Paşa tarafından 1595’te Sava’nın gömüldüğü düşünülen yere kurulmuş olan kilise mevkisi sebebiyle Belgrad şehir görünümünde göze çarpmaktadır. Her ne kadar, bir piskoposun yeri olmayışı sebebiyle – Belgrad Metropolitan Piskoposu’nun mekânı Aziz Mikail Katedralidir – teknik anlamda katedral olmasa da yabancı dillerde büyüklüğü ve önemi sebebiyle sıklıkla katedral olarak anılır. Özgün Sırpça isminde tapınak (hram) olarak anılır ve tapınak sözcüğü Doğu Ortodoks Kilisesinde kilise anlamında kullanılmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile