memoli

Boy kilo Endeksi,Boy kilo oranı,Boy kilo oranı hesaplama,Boya Göre Kilo Hesaplama,Boya Göre Kilo Kaç olmalı

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:37

Boy kilo Endeksi,Boy kilo oranı,Boy kilo oranı hesaplama,Boya Göre Kilo Hesaplama,Boya Göre Kilo Kaç olmalı

YaReN
Boy kilo Endeksi,Boy kilo oranı,Boy kilo oranı hesaplama,Boya Göre Kilo Hesaplama,Boya Göre Kilo Kaç olmalı

Beden kitle indeksiniz (BKİ) ; vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanıyor. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen BKİ’nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde ediliyor.
Zayıflık ve şişmanlık enerji dengesizliği sorunlarıdır. İnsan harcadığı kadar enerji alırsa, vücut ağırlığını dengede tutar. Alınan enerji harcanan enerjiden çok olursa, fazladan tüketilen besin öğeleri yağa dönüşerek vücutta birikir ve şişmanlık oluşur. Alınan enerji harcanandan az olursa, vücutta biriken yağ harcanır ve zayıflık oluşur.
Enerji ihtiyacı, kişinin boyu, vücut ağırlığı, yaşı, cinsiyeti ve fiziksel aktivitesine göre hesaplanmalıdır. Şişmanlığın ölçülmesinde boy ve ağırlık ölçüleri kullanılarak çeşitli formüller geliştirilmiştir. Günümüzde en geçerli olan ölçüm beden kitle indeksidir (BKİ). BKİ; vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. BKİ’nizi hesaplayarak ideal ağırlığınızı bulabilirsiniz.
Başka bir ideal kilo hesaplama sayfası için ideal kilo adresini ziyaret edeblirsiniz.
Vücut Kitle Endeksi nedir?
Vücut kitle endeksi yetişkin bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametredir. Aşağıda görülen Vücut Kitle Endeksi (VKE veya VKİ) tablosunda kilogram cinsinden kilonuz ve metre cinsinden boyunuzun kesiştiği noktanın içinde bulunduğu alan kilonuzun ideal olup olmadını öğrenebilirsiniz. Eğer mevcut kilonuz ideal kilonuzun altında ya da üstünde ise bu kiloya ulaşabilmek için izlenecek yol, kısa sürede fazla miktarda kilo kaybetmek ya da almak değil, sağlıklı kilo kaybını/kazancını sağlamak ve bu kiloyu uzun dönemde korumaktır.

[IMG]http://www.********.net/guzel/resim/4ab61_tablo.gifdolunay


Cevap: Boy kilo Endeksi,Boy kilo oranı,Boy kilo oranı hesaplama,Boya Göre Kilo Hesaplama,Boya Göre Kilo Kaç olmalı

Ahiret Yolcusu
Vücut Kitle Endeksi nasıl hesaplanır?
Vücut kitle endeksi, vücut ağırlığınızın boy uzunluğunuzun karesine bölünmesi ile elde edilir. Sonuç olarak elde edilen değer yani beden kitle endeksi aşağıdaki aralıklarda değerlendirilir.
* 20.0-24.9: Zayıf

* 25.0-29.9: Hafif şişman

* 30.0-34.9: Normal

* 35.0-44.9: Sağlık açısından önemli derecede obez

* 45.0-49.9: Aşırı obez

* 50 ve üstü: Morbid (ölümcül) obez

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile