admin

Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Savaş İle İlgili Çarpıcı Açıklamaları

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:22

Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Savaş İle İlgili Çarpıcı Açıklamaları

ince sızım
Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Savaş İle İlgili Çarpıcı Açıklamaları

Almanlar o zaman bizim müttefikimiz idi. Almanya ve Avusturya – Macaristan imparatorluğunun yanında İngiliz ve Fransız kuvvetlerine karşı beraber harp ediyorduk. Almanlar; İngiliz ve Fransız Sömürgelerinden esir aldıkları Müslümanları ikna edip kendileri lehine kullanmak için Türkiye’den bir heyet istemişti. Hükümette bizi Berlin’e bu iş için görevlendirmişti. Yolculuğu trenle yapıyorduk. Başka ülkelerden gelecek vagon veya marşandiz beklememek için Viyana’da birkaç gün kaldık.

Beni bir otele yerleştirdiler. Bir gece saat 24 civarında birden sokaklarda büyük bir şenlik başladı. Kiliselerin çanları çalıyor, maytaplar atılıyor, meşaleler yakılıyor, insanlar sokaklarda müzik çalıp dans ediyordu. Ben de, bu gürültüyle uyandım ve (ozelbilgiler.com) gece kıyafetimle sokağa fırlayıp otelin karşısındaki bir pastaneden durumu öğrenmeye çalıştım. Bu bir zafer şenliği olamazdı. Çünkü Alman ve Avusturya ordularının durumu iyi değildi. Birçok yerde Rus – İngiliz ve Fransız birliklerine karşı yeniliyorlardı.

Pastahaneciye; gece bu saatte şenliğin anlamını sordum. Görevli “sen duymadın mı, İngilizler bugün yüzyıllar sonra nihayet kutsal Kudüs’e girdiler!.. Kudüs’ü bugün Türkler’den kurtardılar!.. Kudüs kutsal haç’a kavuştu!.. İngilizlerin bu başarısını kutluyoruz.” dedi. Hayret ettim, hem İngilizlerle harp ediyorlardı ve hem de Türkler’i onlara karşı harbe sokmuşlardı. Yani Türkler de onlar için harp ediyordu ama bir yandan da düşmanları bildiğimiz İngilizlerin Türkler’e karşı kazandığı zaferi kutluyorlardı!..

ÇANAKKALE HARBİ İŞTE BUDUR

Çanakkale Şehitler Mahşerine Yolculuk Rehberi / Salim Dağ

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile