Derin

Et Pişirme Yöntemleri

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:53

Et Pişirme Yöntemleri

Kara Gözlü
ET PİŞİRME YÖNTEMLERİ

a — Kebap:
Et ilkönce hiç su katmadan hafif esmerleşinceye kadar kavrulur. Bundan sonra tek başına pişecekse çok az su ilâveedilir. Sebze katılacaksa, su ilâve etmeye lüzum yoktur.

b — Kızartma:
Kızartma için çok kızgın olmayan fırın kullanılır. Et fırına sokulurken yağlı olan tarafın üste gelmesine dikkat edilir.

c — Izgara:
Izgara hafif ateşte yapılır. Etler buzdolabından alındıktansonra biraz bekletilir ve ızgara yapıldıktan sonra tuzlanır. IzaarnHr. etin lezzetini kaybetmemesi için yalnız bir kez çevrilmesi yeterlidir.
Izgara bazen tavada yapılabilir. Bu durumda etin yağ vaziyetine göre tavaya yeteri kadar yağ atmak lâzımdır. Et yağ bıraktıkça tavadaki yağ alınır.

d — Suda haşlama (Söğüş):
Ete bol miktarda su katarak pişinceye kadar kaynatmalıdır. Arta kalan su çorbalarda kullanılır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile