admin

Selçuklu devletinin yapmış olduğu savaşlar

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:21

Selçuklu devletinin yapmış olduğu savaşlar

Esmer Melek
Büyük selçuklu devletinin yapmış olduğu savaşlar

– Dandanakan Muharebesi 1040
Dandanakan Muharebesi ya da Dandanakan Meydan Muharebesi, (1040), Selçuklu Devleti’nin Gazne Devletini yendiği ve Gazne Devleti’nin çözülmesine yol açan muharebedir. Bu muharebeden sonra Gazne Devleti yıkılış dönemine girmiş, Selçuklu Devleti resmen kurulmuştur.

– Malazgirt Muharebesi 1071
Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen bir savaştır. Alp Arslan’ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu’nun kapılarını açan temsili savaş" olarak bilinir.


– Katvan Muharebesi 1141

Katvan Muharebesi, 1141 yılında Karahitay ile Büyük Selçuklu Devleti arasında yapılan muharebedir. Muharebe kesin olarak Karahitay kazanmıştır. Ahmed Sencer devletini yeniden toparlamıştı. Ancak Karahitay’ın engelini gören Ahmed Sencer, devletin topraklarını ele geçirmeyi düşünmüş bunun sonucunda savaş ortaya çıkmıştır. Karahitay ordusu Selçuklu ordusunu ağır bir yenilgiye uğrattı. Selçuklular otuz bin kayıp vererek bu savaşı kaybettiler. Bu muharebe Katvan Çölü’nde yapıldığı için bu adla anılır. Muharebe Büyük Selçuklu Devletinin yanlış taktilerinden dolayı kaybedilmiştir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile