Asya

Berlin Potsdam’ı nasıl gezebiliriz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Berlin Potsdam’ı nasıl gezebiliriz?

Gece Perisi
Berlin Potsdam’ı nasıl gezebiliriz?

1990 yılında UNESCO, kültürel bir dokuya sahip olan Potsdam’ın büyük bölümünü dünya mirası listesine aldı. Berlin’in güneydoğusunda yer alan Potsdam’ın listeye giren yerleri arasında Sanssoucci Tarihi Parkı, Yeni Bahçe (Neuer Garten), Babelsberg ve çok sayıda mimari yapı bulunuyor.

Potsdam şehri şüphesiz Almanya’nın en güzel şehirleri arasında yer alıyor, gezmek için önerilecek yerlerin sayısı da hayli fazla. Örneğin, eşsiz bir tabiata sahip Nestling çekici bir seçenek olabilir. 1000 yıla dayanan tarihiyle Potsdam, Almanya tarihinin gözbebeği olmayı sürdürüyor.

Potsdam aynı zamanda Prusya Kralları’na ev sahipliği yapmış bir garnizon bölgesidir. Bununla birlikte bölge mahkeme, askeri şehir ve hükümetin konumlandığı yer niteliğindeydi.

Küçük Avrupa

Prusyalıların diğer dinlerden ya da memleketlerden olan insanlara gösterdikleri hoşgörülü ve anlayışlı tavır, Potsdam’ın dünyaya açılan yüzüne yansımıştır. Potsdam’ın barok tarzı, bir zamanların kraliyet meskeni ve garnizon bölgesi olmanın verdiği etkileşimi gösterir.

Hollanda kışlasına, Rus kolonisi Alexandrowka’ya, Fransız kilisesine ya da İtalyan taşra mimari tarzıyla yapılmış villalara yapacağınız ziyaret size adeta küçük bir Avrupa turu yapıyormuş hissi verecektir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile