Asya

Berlin’den Potsdam’a nasıl gidilir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Berlin’den Potsdam’a nasıl gidilir?

Gece Perisi
Berlin’den Potsdam’a nasıl gidilir?

Eğer Berlin’de geçirecek birkaç gününüz varsa Potsdam’ın güzergahınız üzerinde olmasına dikkat edin. Berlin’in merkezinden kalkan trenle yaklaşık yarım saatte ulaşacağınız Prusya mahkemelerinin yazlık mekanı, günlük geziler için ideal bir rotadır. Potsdam’a gitmenin bir diğer yolu ise şehir merkezinden kalkan otobüslerdir.

Potsdam kalabalığı için ipucu

Turistlerin çoğu buraya sarayları görmeye gelir. Sans Souci bu saraylardan en ünlüsüdür. Eğer herhangi bir turda yer bulamadıysanız üzülmeyin. Yeni Saray, Cecilienhof ya da diğer küçük saraylar hem gerçekten görülmeye değer hem de daha az kalabalıktır.

Beldenin kendisi de sarayları kadar çekicidir. Prusya, Fransız, Felemenk ve Rus mimarisi, başarılı Prusya yönetimi sayesinde kültürel bir çeşitlilik içinde harmanlanmıştır. Modern Alman restorasyon tekniklerinin yarattığı harikaları görmek için arka sokaklarda şöyle bir yürüyüşe çıkmanız iyi bir seçim olur.

Restoran ve kafeler başlıca yürüyüş yolu olan Branderburg Straße üzerindedir. Ayrıca Film Müzesi’nin kafesinde vakit geçirirken Alman sinema tarihini inceleyebilirsiniz.

Ulaşım

Potsdam C bölgesinde bulunur ve beldeye, RE1 treniyle ya da S7 S-Bahn ile gidebilirsiniz. Gidiş geliş için kullanabileceğiniz günlük bilet 9 €’dur. Biletiniz ayrıca tüm yerel tramvaylarda ve otobüslerde de geçerlidir.

Potsdam’a bisikletle gitmek de değişik bir fikir olabilir. Sarayları bisikletle gezmek sizi hem turist kalabalığından kurtarır hem de acele etmeden istediğiniz sarayı gezebilmenin rahatlığını yaşarsınız.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile