memoli

Ender Saraç elma diyeti, Elma diyeti nedir? Nasıl yapılır ?

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:54

Ender Saraç elma diyeti, Elma diyeti nedir? Nasıl yapılır ?

YaReN
Ender Saraç elma diyeti

Elma diyeti nedir
Elma diyeti nasıl yapılır
Elma diyetinde neler yenir

Elma diyeti nedir? Nasıl yapılır ?

Bir tür zehirden arınma de toksifikasyon diyeti olan elma diyeti, birkaç gün boyunca elma tüketimine dayanan bir diyet türüdür. Tabi bu diyet süresinde sadece elma ile beslenmek sağlıklı değildir. Bu nedenle diğer sebze ve meyvelerden oluşan değişik diyet reçeteleri bulunmaktadır.

Üç öğün 1 adet elmanın yanında 5 ara öğünde de diğer besinlerle beslenilen bir diyet olan elma diyetinin bir çok faydası vardır. Eski bir ingiliz deyişinde günde bir elma sizi doktordan uzak tutar demektedir. (an apple a day keeps the doctor away). Eskiler böyle sözler söylemişlerse elbette bunun bir dayanağı mevcuttur. Elma meyvesinde bol miktarda bulunan fiber lifler ve C vitamini gibi hastalıklara karşı direnci artıran vitaminler, elmayı sağlık için faydalı kılmaktadır.

Elma diyeti oldukça basit bir diyet türüdür. Her yemekten önce 1 tane elma yemekle bu diyeti başarıyla uygulamış olursunuz. Her bir elma meyvesinde 5-10 gram lif bulunmaktadır ki bu bizim almamız gereken günlük fiber lif ihtiyacının yüzde %20 sine tekabul eder. Aslında elma, her 2 türü de lüzumlu olan ve sindimle sindirilebilen veya sindirilemeyen liflerin her ikisini de içerimektedir. Misal olarak sindirilebilinen elma liflerinde bulunan Pektin maddesi ile damar tıkanmalarına yol açan kolesterol düzeyi düşürülmektedir. Sindirilemeyen lifler ise bağırsak ve sindirim sistemini çalıştırarak hem fazla kalori harcamaya ve kolay zayıflama sürecine hem de sindirim sisteminin sağlıklı işlemesine katkıda bulunur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile