Derin

Sebze Yemekleri Püf Noktaları

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:53

Sebze Yemekleri Püf Noktaları

Kara Gözlü
SEBZE YEMEKLERİ PÜF NOKTALARI

Lezzet vermesi için et yemeklerinde kullanılan başlıca sebzeler kereviz, havuç ve şalgamdır.
Sebzeler haşlanırken vitamin ve minerallerin büyük bir kısmı haşlama suyuna geçtiğinden bu suyun kıymeti çoktur.
Sebze pişerken su koymak icap ederse, sıcak su ilâveetmelidir.
Kireçli suyla pişirilen sebzeler güç pişerler ve lezzetsiz olurlar.
Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri kapta soğutulmalıdırlar. Servis tabağına alınıp soğutulurlarso renkleri kararır.
Bezelye her türlü et yemeklerinde garnitür olarak kullanılır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile