Derin

Etin Bozulmadan Saklanması

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:53

Etin Bozulmadan Saklanması

Kara Gözlü
ETİN BOZULMADAN SAKLANMASI

Gerekli şartlar sağlanmak suretiyle etin bir süre, hatta uzun zaman bozulmadan saklanması mümkündür. Sıfırın altında beş dereceden daha aşağıda et günlerce, hattâ aylarca bozulmadan muhafaza edilebilir. Sıfır derece ile sıfırın altında 1 derecede ise et rahatça üç gün bozulmadan saklanabilir.
Buzdolaplarının deep-freezer (derin dondurucu) denilen cinslerinde sıfırın altında 30 dereceden daha aşağı soğukluk bulunduğu için etler bu tür dolaplarda çok uzun süreler bozulmadan saklanabilmektedir. Bu dolaplardan çıkarılan etler de çok uzaklara, 5 – 6 gün bozulmadan sevkedile-bilir.
Etin bozulduğu renginin yeşilimtrak bir hal almasındananlaşılır. Ancak, bozulan her etin bu rengi aldığı da söylenemez. Genellikle etin bozuk olduğu dışındananlaşılmaz. Şüphelenildiği zaman bir şiş sokup çıkarmak en iyi usûldür. Koku varsa et bozulmuştur.
Etini zehirleyecek önemli bir hastalığı olmadan ölmek üzere bulunan hayvan kesildiği zaman kanı adamakıllı fışkırdığı takdirde, eti de yumuşak değilse yenmesinde bir sakınca yoktur. Böyle bir hayvan kesilmeden öldüğü takdirde etleri kuru renkte, sertleşmemiş ve yapışkan olmaktadır. Böyle bir hayvanın eti çabuk bozulur.
Kesilmeden ölmüş hayvanın etini yemek doğru değildir. Ancak, bir hayvan ölmek üzere iken eti yenebilsin diye kesilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile