Asya

Paris Orly Havaalanından şehir merkezine metroyla nasıl gideriz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Paris Orly Havaalanı’ndan şehir merkezine metroyla nasıl gideriz?

Gece Perisi
Paris Orly Havaalanı’ndan şehir merkezine metroyla nasıl gideriz?

Charles de Gaulle Uluslararası Havaalanı (CDG) 1974 yılında açılmadan önce, Orly Havaalanı (ORY) Paris’in ana havacılık merkeziydi. Orly halen Paris’in ikinci önemli havaalanıdır ve Avrupa, Orta Asya ve Afrika’dan düzinelerce şirket buraya iniş yapar.

Orly, Paris’in 14 km güneyinde, Charles de Gaulle’ün tam aksi yönündedir. CDG’deki benzerlerine oranla daha küçük ve uçuşu daha kolay Orly-Sud ve Orly Ouest isimli iki adet terminale sahiptir. Orly’nin şehre ulaşımı kolaydır ve özellikle Left Bank’ta kalıyorsanız ulaşım çok rahattır.

Orlyval, RER ve metro

Orly’den kara ulaşımını Orlyval treni, birkaç otobüs hattı, taksiler ve mekik servisler oluşturur.

Sürücüsüz Orlyval mekik treni Orly Havaalanı’nın Sud ve Ouest terminallerini Paris’in göbeğine gidebileceğiniz bir trene aktarma yapabileceğiniz RER B hattının Antony istasyonuna bağlamaktadır. Bütün yolculuğun maliyeti 10,25 €’dur. Birleştirilmiş biletiniz Orlyval treninde, RER’de ve metroda geçerlidir.

Biletinizi terminallerdeki Orlybus/Orlyval gişelerinden aldıktan sonra yürüyen merdiveni kullanarak diğer istasyona çıkabilirsiniz. Bileti yolculuğunuzun sonuna kadar saklamanız gerekir. Antony durağında ve RER çıkışındaki turnikelerde biletinize ihtiyacınız olacaktır.

Orly’den Charles de Gaulle’e

Eğer Orly’den Charles de Gaulle Havaalanı’na gidiyorsanız, CDG-Roissy’e bir Orlyval/RER bileti alarak Antony RER istasyonunda B3 trenine binmeniz gerekmektedir. Diğer B trenleri CDG’ye gitmemektedir.

Paris’ten Orly’ye RER ile seyahat ederken, Paris’ten son durağı Saint-Rémy-lés-Chevreuse olan bir trene binmeniz ve Antony istasyonunda Orlyval trenine aktarma yapmanız gerekmektedir.

Dikkat edilecekler

* Orlyval trenleri sabah 6 – akşam 11 arası her dört dakikada bir geçer ve Paris’in merkezine toplam varış süresi 35-40 dakika civarındadır.
* 1. ve 6. bölge Paris Visite Orlyval ve RER’de geçerlidir. Daha ucuz olan 1.ve 3. bölgeler arası geçerli Paris Visite havaalanı ulaşımını kapsamamaktadır.

Orly’e geri dönüş için bütün RER ve metro istasyonlarından biletler alınabilmektedir. Otomatik makineler yabancı ülke kredi kartlarını kabul etmemektedir, metro ve RER’deki gişe görevlisine “Orly avec Orlyval” diyerek bilet alınabilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile